Hvorfor udvikle et mentorforløb?

Målet er praksisnær erfaring gennem faglig udvikling fra erfarne og professionelle behandlere.

Terapeut Skolen er udviklet til dig, som ønsker hjælp til en god start på dit terapeutiske virke.

Vi ønsker at give dig de bedste betingelser for en god start i et spændende og berigende job som samtaleterapeut, uanset om du er kommende eller nyuddannet psykolog, psykoterapeut eller anden for form relationsbehandler.

At arbejde med mennesker og menneskelig udvikling er fantastisk, men samtidig også meget mere komplekst end du nogensinde vil kunne forestille dig eller forberede dig.

Terapeutskolen.dk giver dig de bedste tips og tricks samt råd og vejledning til udvikling af grundlæggende terapeutiske redskaber, så du får muligheden for at nyde jobbet som behandler og undgå at brænde ud eller blive unødigt stresset over de mange komplekse opgaver, som samtaleterapiens univers indeholder.

Målet med Terapeut Skolen er at hjælpe kommende og nye behandlere med at skabe et solidt terapeutisk fundament og derigennem få den bedst mulige start på det samtaleterapeutiske virke, således at mødet med virkeligheden bliver så positivt og lærerigt som muligt, frem for at blive en skræmmende, overvældende og stressfyldt opstart.

Terapeut Skolens mål er defor også, at udvikle din forståelse for, hvad du egentligt kan forvente af virkeligheden, det vil sige hvordan det egentligt kan opleves at blive færdiguddannet samtaleterapeut og begynde et fagligt virke ude i “den virkelige verden”. Under mentorforløbet bliver der stillet skarpt på myter, fordomme, terapeutfælder og praksisnære redskaber samt ofte stille spørgsmål, som kan hjælpe dig med at finde dit eget fodfæste i den terapeutiske virkelighed.

Mentorforløbet giver dig indsigt i de problemstillinger, som du som kommende eller nyuddannet behandler bør forholde dig til allerede inden du starter ud med at udføre samtaleterapien og arbejdet med andre mennesker.

Jeg har samlet alle de erfaringer og al den viden, som jeg selv ville ønske, at mine supervisorer havde givet mig tidligt i min karriere, da jeg ønsker at give alle de mentees, som deltager på dette mentorforløb, den bedst tænkelige start på en sund faglig udvikling. Formålet med forløbet er derfor også, at hjælpe dig godt i gang med en forhåbentlig lang og spændende faglig rejse.

Mentorens egen historie

Jeg stod selv med et hav at ubesvarede spørgsmål, både på et bevidst og ubevidst niveau, da jeg blev færdiguddannet som psykolog i 2009 – og der var meget, som jeg selv måtte erfare eller lære på “den hårde måde”, da jeg var nyuddannet og trådte ind i samtaleterapien som behandler.

Grundlaget for Terapeut Skolen blev lagt allerede under mit eget praktikophold på den sidste del af psykologistudiet i 2008. Jeg var allerede på daværende tidspunkt (faktisk allerede mod slutningen af min bacheloruddannelse) begyndt at interessere mig voldsomt meget for samtaleterapi og behandlingsarbejdet, hvorfor jeg også var i færd med at opsøge muligheder for at få fingrene i noget konkret og praksisbaseret læring.

Det fik jeg blandt andet gennem frivilligt arbejde i angstforeningen og ved at studere behandlingsformer såsom hypnoterapi og mindfulness. Alt sammen var vældigt motiverende og spændende, men det føltes som en “våd klud i ansigtet”, da jeg skulle i praktik via universitetet, det vil sige den første gang hvor jeg formelt set fik mulighed for at prøve kræfter med virkeligheden gennem det 3 måneders korte praktikophold, som universitetet den gang kunne tilbyde.

Selvom det var meget givtigt at være på en rigtig arbejdsplads med færdiguddannede psykologer, så fik jeg aldrig rigtig lov til at udfordre og udvikle mig på et praksisnært niveau, hvilket var en stor skuffelse efter mere end 3 års teoretisk studie. Heldigvis mødte jeg nogle dygtige behandlere gennem mit frivillige arbejde, hvor jeg fik øjnene op for det praksisnære felt og den viden og alt det mesterlære, som ikke kan læses i en teoribog.

Sidenhen har jeg været utrolig passioneret omkring det terapeutiske virke og samlet en lang række samtaleterapeutiske erfaringer og viden, som jeg igennem årene har videregivet til mange psykologistuderende og nyuddannede psykologer igennem min rolle som praktikvejleder, supervisor og chefpsykolog ved Fyns Psykologpraksis.

Drømmen om at give noget videre!

Jeg har længe haft drømmen om at udvikle et online mentorforløb, som vil kunne ud til endnu flere kommende og nye behandlere, da det er begrænset hvor mange praktikanter og psykologistuderende vores klinik i Odense kan omfavne under fysiske kurser.

Mine egne erfaringer, sammeholdt med mit arbejde med studerende og nyuddannede indenfor behandlingsfeltet, har givet mig redskaber og viden til at forstå, hvad langt de fleste nye terapeuter kæmper med. Det har udvidet min horisont og nuanceret mit billedet af, hvad man ikke lærer i teoribøgerne eller på de meget teoretiske uddannelser rundt om i landet. Der er simpelthen brug for et supplement, hvor du har særligt brug for viden og erfaring omkring det praksisnære, det vil sige hvad der sker i praksis, når du skal ud i arbejdslivet og ud i den pulserende samtaleterapeutiske verden.

Mit håb er, at Terapeut Skolen kan hjælpe dig til at få en god start på dit samtaleterapeutiske virke og på din terapeutiske karriere, uanset hvilken form for behandler, du ønsker at udvikle dig i retning af. Lykkes dette med nærværende online mentorforløb, så er formålet med Terapeut Skolen opnået og jeg vil være lykkelig!

Mere om Terapeutskolen.dk

Mentorforløbet er udviklet med ønsket om, at hjælpe kommende og nyuddannede behandlere til at stå stærkt i egen faglighed og sidde trygt i den terapeutiske stol.
 
Terapeutskolen.dk er udviklet af Psykolog Frans Boeriis (Cand. Psych. Aut., Specialist og Supervisor i Psykoterapi) og bygget op omkring de kliniske erfaringer, som Frans har gjort sig igennem klientarbejdet over de seneste 14 år.
 
Frans er mentor på forløbet og deler ud af sin ekspertise ved bygger bro mellem teori og praksis igennem praksisbaseret viden omkring grundlæggende terapeutiske færdigheder.

Målet med forløbet er, at det kan hjælpe dig til at udvikle grundlæggende terapeutiske færdigheder, som kan skabe et solidt terapeutisk fundament for dit fremadrettede faglige virke.

Få indblik i vores mentorforløb med denne lille video fra en live Q&A  session:

Frans Boeriis

Mentor

Frans er autoriseret psykolog, uddannet specialist og supervisor i psykoterapi og har i mere end 14 år arbejdet som klinisk psykolog inden for det samtaleterapeutiske felt.

Siden 2014 arbejdet som selvstændig klinisk psykolog og sidenløbende haft særlig interesse for iværksætterprojekter omkring psykologi og samtaleterapi. Sideløbende har han også arbejdet med psykologistuderende og nyuddannede psykologer og andre relationsbehandlere, som både supervisor, mentor, sparringspartner og vejleder.

Frans brænder for at hjælpe kommende og nyuddannede psykologer, psykoterapeuter og andre relationsbehandlere med en god start på det professionelle virke og deler glædeligt ud af sine mange års erfaringer som klinisk psykolog i både privat praksis og psykiatrisk regi. Derfor har han længe haft fokus på behovet for et  mentorforløb, som kan hjælpe kommende og nyuddannede behandlere med at få en god start på det terapeutiske virke.

Mød mig her:

Det har længe været en drøm at blive udvikle et online mentorforløb og hjælpe kommende og nyuddannede psykologer, psykoterapeuter og andre relationsbehandlere, som står overfor de udfordringer man bliver mødt af i rollen som behandler og samtaleterapeut. Jeg glæder mig utrolig meget til at dele ud af mine mange års erfaringer indenfor det samtaleterapeutiske univers med alle de engagerede mentees, som deltager i forløbet.”

Kontakt os uforpligtende med dine spørgsmål

Så hvis du kunne tænke dig at vide mere om mentorforløbet, hvad enten du er kommende eller nyuddannet psykolog, psykoterapeut eller en anden for form relationsbehandler, så kontakt os helt uforpligtende og hør nærmere om, hvad forløbet kan gøre for dig. Du er altid hjertelig velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Du kan skrive en mail på: kontakt@terapeutskolen.dk.