Line A. Sonnichsen – Psykologisk Konsulent .

Psykoterapeut i Odense med speciale i spiseforstyrrelser og ISTDP – Intensiv Dynamisk Korttidsterapi

Psykoterapeut i Odense

Psykoterapeut Odense

Specialer

 • Cand. Pæd. Psych.
 • Kandidatuddannelse i Pædagogisk Psykologi
 • Titel: Psykologisk Konsulent
 • Uddannelse: Psykoterapeut i Odense
 • ISTDP – Dynamisk Korttidsterapi
 • Angst og Depression
 • Spiseforstyrrelser, herunder både unge og voksne
 • Almenpsykologiske og eksistentielle problematikker
 • Selvværdsproblematikker
 • Stress og belastningsreaktioner
 • Psykoedukation og psykologisk rådgivning
 • Sorg, jalousi, eksamensangst
 • Pårørendesamtaler
 • Problematikker for pårørende til misbrugere

Kontakt os

Kontakt vores behandlere

Du er meget velkommen til at kontakte mig pr. telefon eller mail, hvis du er interesseret i at høre mere eller har spørgsmål.

Om Line

Jeg hedder Line Astrup Sonnichsen og er uddannet Psykoterapeut i Odense. Hos Fyns Psykologpraksis arbejder som psykologisk konsulent med speciale i metoden ISTDP – Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy.

Specialiseret Psykoterapeut i Odense

Jeg er gammel og oprindeligt uddannet sygeplejerske, hvorefter jeg har uddannet mig med en kandidatuddannelse i pædagogisk psykologi ved Aarhus Universitet.
Sidehen har jeg fortsat min terapeutiske efteruddannelse, hvor jeg for nuværende er i gang med en 3-årig terapeutisk efteruddannelse indenfor ISTDP – Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy, som på dansk oversættes til Intensiv Dynamisk Korttidsterapi.
Jeg hjælper til dagligt Chefpsykolog Frans Boeriis med at drive klinikken i Odense og indgår i den daglige drift af klinikken som Psykologisk Konsulent.

I mit arbejde hos Fyns Psykologpraksis er jeg underlagt de samme retningslinjer som alle øvrige behandlere på stedet. Det betyder blandt andet, at jeg har tavshedspligt. Vores samtaler er således fortrolige.

Speciale i Spiseforstyrrelser

Min kandidatafhandling indenfor pædagogisk psykologi afsluttede jeg med et speciale omkring spiseforstyrrelser, herunder hvordan man igennem en terapeutisk proces kan udvikle sig som menneske og afvikle en spiseforstyrrelse igennem processen fra skam til øget selvaccept.

Skamfølelsen, dvs. følelsen af at være forkert og den dertilhørende oplevede selvkritik er oftest en medvirkende faktor i udviklingen af en spiseforstyrrelse, selvskade, depression, angst, lavt selvværd, stress, tilknytningstraumer og andre psykologiske problemstillinger. Derfor er skamproblematikken skamfølelsen også ofte central som medvirkende faktor i udviklingen af en spiseforstyrrelse eller andre former for psykologiske problemstillinger, hvilket betyder at skamfølelserne ofte er vigtige af have for øje i de fleste problemstillinger.

Mine psykoterapeutiske metoder i klinikken i Odense

Indenfor ISTDP forstås en psykisk lidelse som et symptom, der er opstået som følge af en ubevidst undgåelse af smertefulde følelser, som oftest er følelser der er blevet skamfulde. Det kan være nødvendigt at få bearbejdet disse følelser for at kunne blive fri af symptomerne og få det godt med at være hele dig, med alt hvad det indebærer. Se evt. https://istdp-danmark.dk/om-istdp/ for yderligere oplysninger.

Som psykologisk konsulent og terapeut i mit nuværende virke ved Fyns Psykologpraksis, har jeg særligt interesse for ovenstående problemstillinger og ønsker at hjælpe dig med at få bearbejdet de underliggende følelser på en anerkendende og støttende måde. Da noget af det der er særligt vigtigt i afviklingen af skam, selvkritik eller andre selvnedsættende strategier, er at blive mødt og set med omsorgsfulde øjne.

ERFARING OG TERAPEUTISK TILGANG.

Jeg har klinisk erfaring gennem flere forskellige uddannelser og min største bestræbelse er, at skabe et trygt og fordomsfrit rum, hvor du mødes med empati, nærvær og anerkendelse. Det er vigtigt for mig, at du føler der er plads til, at du kan være dig, med dine tanker, følelser og behov. Mit afsæt er dig og din historie, og jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig, og sammen med dig udforske din livssituation, således at du kan opnå en større indsigt i dit liv og dine problemstillinger.

Foruden mit terapeutiske virke har jeg været frivillig rådgiver, støtte-kontaktperson og gruppeleder for en BED gruppe hos Landsorganisationen Mod Spiseforstyrrelse og Selvskade. Min erfaring er at, det gør en stor forskel for mennesker i svære livssituationer, som det er enten at have en spiseforstyrrelse eller være selvskadende, at blive mødt med empati og nærvær af et andet menneske. Det at føle sig forstået og mødt lige der hvor de er, er betydningsfuldt. Det er især problematikker som skam, skyld, lavt selvværd, negative selvbilleder, selvkritik, ensomhed, vrede og sorg der er gældende i rådgivningen.

I takt med mit brændende ønske om at udvikle mig som menneske og som terapeut tilegner jeg mig løbende individuelt og gruppe supervision, da jeg ønsker at kunne hjælpe dig bedst muligt i din pågældende situation, hvilket er mit udgangspunkt for en samtale. 

Mine værdier som psykoterapeut i klinikken i Odense

Det har altid været et stort ønske for mig, at hjælpe andre mennesker, hvilket var en af grundene til at jeg uddannede mig til sygeplejerske i 2019.

I mine praktikker som sygeplejestuderende har jeg været i kontakt med mennesker i mange forskellige sårbare situationer og livskriser, hvor etablering af en tryg relation har været af absolut vigtig betydning. 

Jeg fandt dog hurtigt ud af, at min force lå i det samtaleterapeutiske felt og jeg elsker mit arbejde som psykoterapeut i Odense. Lige så længe som jeg kan huske, har jeg fundet den menneskelige psyke utroligt interessant.

Derfor har jeg også gennem egenterapeutiske forløb hos psykologer med forskellige metoder, fået et stort indre kendskab til mig selv. Dette mener jeg er en afgørende faktor for succes i rollen som psykoterapeut, netop for at kunne skabe meningsfulde og dybe mødeøjeblikke møde et andet menneske.

Mine egne erfaringer giver mig derfor en dybdegående selvindsigt, som bl.a. giver mig forståelse for, hvor sårbart og hårdt det kan være for dig som klient, under en terapeutisk og personlig udviklingsproces.

Jeg brænder for det terapeutiske arbejde og med udgangspunkt i ovenstående vil jeg gøre det bedste jeg kan, for at støtte dig og bidrage til at du kan være tryg i din proces, hvilket jeg blandt andet gør ved at møde dig i dine udfordringer på en empatisk og nærværende måde.

Mit arbejde som psykologisk konsulent hos Fyns Psykologpraksis ligger naturligvis indenfor de Etiske Principper for Nordiske Psykologer dvs. at der er tavshedspligt og at vores samtaler er fortrolige. Du er altid velkommen til at kontakte mig hvis du har nogle spørgsmål.  

Kontakt mig uforpligtende med dine spørgsmål

Har du spørgsmål angående metoderne, som jeg anvender som psykoterapeut i Odense?

Du er altid hjertelig velkommen til at kontakte mig med dine spørgsmål. Du kan kontakte mig på telefon: 50 48 46 14 eller skrive en mail til mig på kontakt@fynspsykologpraksis.dk.

Leder du efter en dygtig psykoterapeut i Odense?

Hvis du leder efter en dygtig Psykoterapeut i Odense, som står med en stærk faglig profil og samarbejder med andre dygtige psykologer i det psykoterapeutiske felt, så er du kommet til det rette sted – jeg står klar til at hjælpe dig gennem effektive metoder og ud fra en empatisk tilgang til samtaleterapiens univers.

Det vigtigste er dog, at du finder en behandler, som du er tryg ved og  som du føler en stor tillid til. Derfor skal du også vide, at jeg vægter tryghed, varme, omsorg og empati i relationen til mine klienter. Du er velkommen til at ringe til mig og høre nærmere om, hvorvidt jeg er den behandler som passer til dine behov og ønsker.

Hvordan foregår den psykoterapeutiske metode i Odense?

ISTDP er en meget effektiv metode til at identificere psykologiske forsvar og blokader, som holder dig fanget i en fastlåsthed og problemstillinger, som du ikke kan se dig ud af på egen hånd.

Ved at benytte ISTDP som en korttidsterapeutisk metode, vil vi hurtigt kunne identificere dine indre blokeringer og begynde at løse de psykologiske problemstillinger fra deres kerne, det vil sige at vi “trækker problemerne op ved roden”.

Det kræver lidt arbejde fra både din og min side, men er du motiveret for forandring, som er metoden særdeles effektiv og lever op til sit navn “korttidsterapi“.

Så hvis du gerne vil i gang med det samme og have tilbuddet om samtaler uden lang ventetid, så kontakt os med det samme i klinikken, enten på telefon 50484614 eller e-mail: kontakt@fynspsykologpraksis.dk.

Psykoterapeutiske samtaler uden ventetid i Odense

Fyns Psykologpraksis tilbyder en række forskellige terapiformer og uanset hvilken type af terapi eller personlig psykologisk sparring, du måtte have behov for, så kan du være sikker på, at der er professionel hjælp at hente fra en af behandlerne i klinikken.

Vi dækker hele Fyn og tilbyder derfor samtaler uden ventetid, så kontakt Fyns Psykologpraksis allerede i dag og hør om mulighederne for at få samtaler uden ventetid.

Hvis du ønsker at komme i gang med et samtaleforløb allerede indenfor få dage, så kan vi altid tilbyde samtaler med kort varsel – enten ved fysisk fremmøde elle online. Kontakt klinikken uforpligtende og hør nærmere om dine muligheder allerede i dag og få den hjælp, du har brug for med det samme.

Prisen for samtale ved psykoterapeut i Odense?

Prisen for samtaler hos den enkelte behandler findes under fanen “Priser” øverst på siden. Men generelt kan man sige, at det desværre ikke er muligt at få tilskud til samtalerne hos Line. Det skyldes at Sygeforsikring danmark ikke dækker psykoterapeutiske samtaler ved psykoterapeut, uanset om man  har praksis i Odense eller andre steder i landet.

Vi har dog valgt, at det skal være muligt at få psykoterapeutiske samtaler til en fair pris, så kontakt klinikken og hør nærmere om mulighederne for samtaler ved en specialiseret psykoterapeut i Odense.